ua en ru

Reuters: Росія продовжує постачати обладнання в Сирію

Reuters: Росія продовжує постачати обладнання в Сирію Фото: судно "Яуза" доставляє обладнання в Сирію

За інформацією агентства, Росія постачає до Сирії більше обладнання, ніж було вивезено назад

Росія, незважаючи на анонсоване виведення військ, інтенсивно продовжує постачати свою сирійську базу. Про це йдеться в дослідженні Reuters.

Коли президент РФ Володимир Путін оголосив про виведення російського військового контингенту з Сирії, очікувалося, що великий морський сухогрузный транспорт "Яуза" - частина так званого "сирійського експресу" і одне з основних суден-постачальників російської операції в Сирії - має повернутися в свій арктичний порт. Однак через три дні після заяви Путіна "Яуза" покинула порт Новоросійська і попрямувала в сирійський Тартус.


Reuters повідомляє, що судно було сильно навантажене. Воно було "так низько занурене в воду, що його вантажну ватерлінію було ледь видно".

Дії "Яузи" і інших російських кораблів дозволяють припустити, що Москва на насправді поставляє в Сирію більше обладнання, ніж було вивезено назад, після заяви Путіна про вихід російського обладнання з Сирії.

Нагадаємо, Росія з 22 березня готова в односторонньому порядку застосовувати військову силу проти збройних формувань, які порушують перемир'я в Сирії, якщо не отримає відповіді США на свої пропозиції по контролю за режимом припинення вогню.