ua en ru

Reuters: Порошенко помилував Єрофєєва і Александрова

Reuters: Порошенко помилував Єрофєєва і Александрова Фото: Євгенія Єрофєєва і Олескандра Александрова помилували

ГРУшников обміняють на Надію Савченко

Президент України Петро Порошенко помилував засуджених офіцерів російського ГРУ Євгенія Єрофєєва і Олександра Александрова, передає Reuters з посиланням на джерела близькі до обміну росіян на Надію Савченко.

За даними джерела Reuters, Україна помилувала двох засуджених росіян Єрофєєва і Александрова, яких готують до обміну на Надію Савченко.


Про те як відбувається повернення Савченко читайте у нас на порталі.

Клопотання про помилованнии

Як уже повідомлялося, прохання про помилування ГРУшников було подано з дотриманням усіх формальностей. "Прохання про помилування Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова вже подано на підпис президенту України", - повідомив адвокат російських ГРУшников Рибін сьогодні вранці.

Нагадаємо, літак Порошенко вилетів в Ростов за Савченко.

"найближчим часом президентський борт з росіянами Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим прилетить з Києва до Ростова-на-Дону, куди вже доставлена українка Надія Савченко", - повідомило джерело "Інтерфаксу".

Адвокат ГРУшников виключала можливість обміну

Хоча раніше повідомлялося, що адвокат Надії Савченко виключає можливість обміняти Надію Савченко на ГРУшников, так як у відповідності з вимогами процесуального законодавства, є кілька шляхів передачі громадян Російської Федерації на території країни їх громадянства: помилування і передача в РФ для відбування покарання Про це написала у соцмережі адвокат Євгенія Єрофєєва Оксана Соколовська.