ua en ru

Джерело: літак Порошенко вилетів в Ростов за Савченко

Джерело: літак Порошенко вилетів в Ростов за Савченко Фото: Надію Савченко можуть сьогодні видати Україні

Савченко доставлена в аеропорт Ростова для обміну на ГРУшников

З метою проведення обміну Надії Савченко на ГРУшников, літак президента України Петра Порошенка в найближчі години сяде в аеропорту Ростова-на-Дону (Росія). Про це з посиланням на інформовані джерела повідомляє "Інтерфакс".

обмін Надія СавченкоФото: Надію Савченко поміняють на ГРУшников

"найближчим часом президентський борт з росіянами Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим прилетить з Києва до Ростова-на-Дону, куди вже доставлена українка Надія Савченко", - повідомило джерело.


Як Савченко обміняють на ГРУшников

Обмін Савченко на ГРУшников відбудеться саме в аеропорту, йдеться в джерелі. За даними іншого джерела, передача Савченко Україні буде здійснено на підставі договору про видачу осіб для подальшого відбування покарання.

"В Ростові-на-Дону вже знаходяться представники російських правоохоронних органів, які супроводжують Савченко. За двосторонньою домовленістю, українська влада там же передадуть двох росіян, затриманих в Україні", - відзначило джерело.

Нагадаємо, на прес-конференції 23 травня Петро Порошенко заявив, що скористається будь-якою зручною можливістю для того, щоб повернути Савченко в Україну.

"Ми зробимо все можливе для того, щоб Надія скоріше повернулася додому. Зроблю все можливе, щоб в цьому місяці повернути її додому", - сказав Порошенко.

Технічні моменти обміну Савченко президент доручив опрацювати голови СБУ Василя Грицака.

Також Петро Порошенко зазначив, що повернення Савченко викличе великий резонанс.

"Але закликаю всіх - ми будемо говорити про це тоді, коли президентський літак з Надією торкнеться злітної смуги українського аеропорту", - сказав Порошенко, додавши, що "дуже багато стоїть на карті".

У той же час, джерела повідомляють, що захист Савченко нічого не відомо про майбутній обмін.