ua en ru

Реструктуризація боргу перед МВФ нє є першочерговим завданням України, - Янукович

Відновлення переговорів з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо реструктуризації боргу України перед організацією поки не значиться в "порядку денному" завдань української влади. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю виданню The Wall Street Journal.

"Що стосується відносин з Міжнародним валютним фондом, ці відносини будуються на основі партнерських зв'язків і є прозорими. Практично, ми виконуємо всі вимоги Міжнародного валютного фонду, за винятком однієї вимоги, яка полягає у збільшенні тарифів на газ для споживачів на 50%. І ми не можемо погодитися з такою вимогою, тому що тарифи у нас зараз дуже високі, якщо не найвищі. Всі інші вимоги виконані, і ми сподіваємося, що в довгостроковій перспективі ми досягнемо порозуміння. Ми продовжимо виконання програми stand-by. Але відновлення переговорів з реструктуризації поки не стоїть на "порядку денному", - зазначив Янукович.

Нагадаємо, 15 березня перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Вадим Копилов заявив, що Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про реструктуризацію боргу в розмірі 3 млрд дол.