ua en ru

Республіканці в сенаті конгресу США запропонували власний план по боротьбі з безробіттям

Республіканці в сенаті конгресу США запропонували власний план по боротьбі з безробіттям, що включає в себе перегляд податкового законодавства, зняття обмежень і спрощення правил для ведення бізнесу, а також проведення активних пошуків прибережних покладів нафти і розробку родовищ, передає Associated Press.
Крім того, ініціатива республіканців передбачає скасування закону про реформу охорони здоров'я, прийнятого за ініціативою Президента Барака Обами, і введення конституційної поправки, що вимагає постійного збереження бездефіцитності бюджету.
План республіканців повністю відрізняється від аналогічного законопроекту Обами, і поки невідомо, як ініціативу опозиції сприймуть демократи. Однак, на думку аналітиків, одне положення законопроекту точно може зустріти підтримку обох партій. Зараз американські компанії зберігають доходи від іноземних угод на офшорних рахунках через високі податки на прибуток організацій у США. Відповідно до законопроекту республіканців, компаніям буде дозволено перевести на американські рахунки до 1,4 трлн дол. подібного прибутку.
Нагадаємо, план по боротьбі з безробіттям Обами провалився в ході голосування в сенаті 12 жовтня, коли 46 республіканців і 2 демократа проголосували проти ініціативи Президента.
8 вересня ц.р. глава Білого дому виступив з ініціативою про прийняття плану обсягом в 447 млрд дол. зі скорочення безробіття в США, яка на даний момент тримається в Америці на рівні 9,1%. Законопроект включає в себе пропозиції щодо зниження податків для малого бізнесу та розвитку інфраструктури, а також підтримки соціального сектора.