ua en ru

Республіканець Рік Перрі офіційно оголосив про висунення своєї кандидатури на пост Президента США

Губернатор штату Техас Рік Перрі (повне ім'я Джеймс Річард Перрі) офіційно оголосив про висунення своєї кандидатури на пост Президента США. Цю заяву він опублікував незадовго до виступу на зустрічі з консерваторами штату Південна Кароліна.

"Для Америки настав час знову узятися за роботу. Саме тому я, підтримуваний сім'єю, і з непохитною вірою у вище призначення Америки оголошую вам про висунення моєї кандидатури на посаду Президента Сполучених Штатів", - цитує політика Reuters.

Ім'я Перрі давно називалося в числі можливих номінантів Республіканської партії в боротьбі за Білий дім. Однко він не взяв участь у з'їзді республіканців в штаті Айова, а заявив про свій намір вступити в передвиборну гонку в штаті Північна Кароліна.

Нагадаємо, Перрі відомий своєю релігійністю і консервативними поглядами, а свою кампанію він будує виходячи з дотримання християнських принципів. Також відомо, що його кампанію буде підтримувати організація American Family Association, чиї лідери засуджують будь-яку діяльність геїв і мусульман в США, а також International House of Prayer, організація євангелістської церкви, яка відкрито виступає проти відомої телеведучої Опри Уїнфрі, вважаючи її проповідником культу сатани.

Тим часом, в суботу в штаті Айова проходить вибіркове голосування за кандидатури дев'яти політиків-республіканців, які мають намір взяти участь у президентських виборах 2012 р.

Республіканська партія Айови назвала це голосування "неофіційними", його результати не вплинуть на подальший розвиток подій. Однак волевиявлення, що проходить в містечку Эймс, сприймається, як важлива перевірка ставлення до дев'яти республіканцям, які ставлять перед собою завдання не допустити переобрання Президента Барака Обами.

Результати голосування стануть відомі через декілька годин. ЗМІ вважають фаворитами волевиявлення - колишнього губернатора штату Массачусетс Мітта Ромні і члена Конгресу Мішель Бакман, яка належить, до консервативного "Руху чаювання".

Республіканська партія визначиться зі своїм кандидатом після серії праймеріз і кокусів у першій половині 2012 р.