ua en ru

Яресько: шведські компанії інвестували в Україну 350 млн дол

Яресько: шведські компанії інвестували в Україну 350 млн дол Фото: Наталія Яресько

Торговий потенціал між Україною та Швецією ще не досягнуто і близько

Шведські компанії інвестували в Україну 350 млн доларів. Про це сьогодні заявила міністр фінансів України Наталія Яресько під час IV шведсько-українського бізнес-форуму, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Зараз вони інвестували в Україну майже 350 млн доларів, завдяки чому вони стали одними з найбільших інвесторів в Україні", - сказала вона.

Водночас посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерата з оптимізмом оцінює потенціал українсько-шведського торгового співробітництва.

"Я оптиміст, коли говорю про цю країну, коли говорю про те, що Україна дійсно реалізувала свій бізнес-потенціал. І це з кількох причин. Одна з них - це те, що підписання угоди про асоціацію минулого року дасть дуже важливий поштовх для реформ, а також дозволить українським компаніям зустрітися з ринком понад 500 млн споживачів", - сказав посол.

Також він зазначив, що відсутність реформ була перепоною для отримання шведських інвестицій в Україну.

"Ми скоро побачимо поворотну точку в реформах, які дуже потрібні цій країні. Саме відсутність реформ було найбільшою перешкодою в отриманні більшої кількості шведських інвестицій в цю країну", - заявив Андреас фон Бекерат.

Водночас, за його словами, зараз торговий потенціал між Україною та Швецією є недостатній. "Справедливо буде сказати, що торговий потенціал між Україною та Швецією ще не досягнуто і близько. Мета цієї події - випустити на свободу цей торговий потенціал, який вже існує між нашими двома країнами", - наголосив дипломат.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Швеції на саміті в Ризі зазначив амбітність УА України з ЄС.