ua en ru

Прем'єр Швеції на саміті в Ризі зазначив амбіційність УА України з ЄС

Прем'єр Швеції на саміті в Ризі зазначив амбіційність УА України з ЄС Фото: Стефан Левен і Петро Порошенко

Порошенко закликав Швеції сприяти введенню безвізового режиму

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком на саміті в Ризі зазначив амбіційність угода про асоціацію України з Європейського союзу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Стефан Левен запевнив, що Швеція і надалі буде підтримувати Україну, оскільки це стосується міжнародних принципів і цінностей, закріплених у Гельсінському заключному акті. Він також звернув увагу, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС є однією з найбільш амбітних і сильних серед країн "Східного партнерства", і тому важливо її імплементувати", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Порошенко подякував Швеції за підтримку України, в тому числі на сьогоднішньому саміті в Ризі.

Порошенко зазначив, що "Східне партнерство" є ініціативою, в тому числі, і Швеції, і ця країна завжди активно відстоювала євроінтеграцію України і є одним з найсильніших адвокатів української держави.

Порошенко закликав Швеції в подальшому сприятиме і підтримуватиме Україну у питанні запровадження безвізового режиму ЄС для українців.

Співрозмовники також обговорили ситуацію на Донбасі, виконання мінських домовленостей, питання міжнародної миротворчої місії і посилення місії ОБСЄ, гуманітарну ситуацію і шляхи подолання проблем вимушених переселенців.

Нагадаємо, за підсумками саміту в Ризі була підписана декларація.