ua en ru

Рішення РНБО про введення біометрії не виключає візового режиму для громадян РФ, - Парубій

Рішення РНБО про введення біометрії не виключає візового режиму для громадян РФ, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Парубій заявив, що тримає питання введення візового режиму з РФ на контролі

Рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про введення біометрії не виключає візового режиму для громадян РФ. Про це в ході брифінгу після засідання погоджувальної ради парламенту заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає телеканал "112 Україна".

"Особисто я вітаю рішення РНБО про введення біометричних паспортів. Оскільки я також є членом РНБО, хочу сказати, що це правильний крок і крок, який спрямований на обмеження безконтрольного в'їзду в Україну громадян РФ. Разом з тим хочу сказати, що це питання не знімає актуальності введення повноцінних віз з громадянами РФ", - сказав Парубій.

Він додав, що тримає це питання на контролі і буде шукати прихильників введення віз для громадян РФ. Голова українського парламенту висловив сподівання, що з цього питання також буде прийняте позитивне рішення.

Нагадаєм, 1 вересня президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про біометричний контроль на державному кордоні.

РНБО доручила Кабінету міністрів України в місячний термін забезпечити здійснення за участю Служби безпеки України комплексних заходів щодо посилення контролю за в'їздом / виїздом в країну іноземців, зокрема громадян Російської Федерації та осіб без громадянства.