ua en ru

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про біометричний контроль на держкордоні

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про біометричний контроль на держкордоні Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

РНБО доручила Кабміну у місячний строк забезпечити здійснення заходів щодо посилення контролю на кордоні

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про біометричний контроль на держкордоні. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав Указ №256/2017, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 липня 2017 року "Про посилення контролю за в'їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, РНБО доручила Кабінету міністрів України у місячний строк забезпечити здійснення за участю Служби безпеки України комплексних заходів щодо посилення контролю за в'їздом/виїздом до країни іноземців, зокрема громадян Російської Федерації, та осіб без громадянства.

Крім того, Кабмін має удосконалити законодавства щодо порядку реєстрації місця проживання/перебування на території України іноземців.

Також Кабмін має протягом двох місяців опрацювати питання щодо механізму та етапності запровадження попереднього електронного повідомлення іноземцями та особами без громадянства щодо в'їзду в Україну; здійснення в'їзду в Україну та виїзду з України іноземцями, за закордонними біометричними паспортами.

Протягом трьох місяців мають бути вжиті заходи щодо створення центрів надання адміністративних послуг поблизу місць розташування контрольних пунктів в'їзду-виїзду.

"Уряд повинен забезпечити початок функціонування з 1 січня 2018 року національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства, вирішивши питання необхідного ресурсного забезпечення фіксації біометричних даних іноземців, у тому числі громадян Російської Федерації, та осіб без громадянства під час здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон України та у контрольних пунктах в'їзду-виїзду", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в рамках візиту до Харкова Порошенко заявив, що Україна з 1 січня 2018 року почне проводити біометричний контроль на держкордоні.