ua en ru

Рішення про надання Україні 600 млн євро від ЄС ухвалять до кінця року, - Мінгареллі

Рішення про надання Україні 600 млн євро від ЄС ухвалять до кінця року, - Мінгареллі Фото: Хьюг Мінгареллі (РБК-Україна)

Україна подала заявку на отримання нового пакету макрофінансової допомоги

Рішення про надання Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу (ЄС) буде прийнято до кінця року. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, передає кореспондент РБК-Україна.

"До кінця цього року буде прийнято рішення про надання останнього траншу на 600 млн євро. Виплата цього останнього траншу залежить від виконання 21 вимоги. Україна виконала 17 з 21 вимоги", - повідомив Мінгареллі.

За його словами, через те, що Україна досі не виконала 4 вимоги, що комісія поки не може здійснити виплату останнього траншу.

У той же час Україна подала заявку на отримання нового пакету макрофінансової допомоги. Мінгареллі зазначив, що комісія проведе оцінку потреб України в зовнішньому фінансуванні, за результатами якої буде прийнято рішення про доцільність надання допомоги.

Протягом останніх 3 років ЄС надав Україні макрофінансової допомоги в розмірі 3,4 млрд євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Мінгареллі, що Верховна Рада України блокує багато законопроектів, прийняття яких передбачено Угодою про асоціацію з ЄС.