ua en ru

Рішення про етапування Луценка буде прийняте наступного тижня, - ДПтС

Державна пенітенціарна служба України (ДПтС) вирішить наступного тижня, до якої колонії і коли буде етапований колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко. Про це повідомив представник служби Ігор Андрушко, передає "5 канал".

За його словами, з цього приводу збереться комісія. Офіційне повідомлення про те, що вирок Луценку набув законної сили, тюремники отримали сьогодні. Чиновник припускає, що, найімовірніше за все, екс-міністр внутрішніх справ відбуватиме покарання у Менській виправній колонії Чернігівщині, де перебувають колишні співробітники правоохоронних органів. Водночас, захист Луценка сумнівається, що його етапують до розгляду в суді другої кримінальної справи щодо стеження у межах справи про отруєння екс-президента України Віктора Ющенка.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 р. Луценка засудили до позбавлення волі строком на 4 роки з конфіскацією майна. Суд визнав Луценко винним у змові з колишнім водієм для привласнення бюджетних коштів, а також виділення своєму водієві Леоніду Приступлюку квартири.