ua en ru

Рішення суду про погашення кредиту "Родовід Банку" за рахунок держави слід скасувати, - Ю.Кармазін

Рішення Донецького обласного господарського суду про погашення кредиту «Родовід Банку» перед «Укрсиббанком» за рахунок держави слід скасувати. Про це РБК-Україна заявив член комітету ВР з питань правосуддя, депутат фракції НУ-НС Юрій Кармазін.
«Держава не повинна відповідати за кредитами «Родовід Банку», які бралися ще до рекапіталізації, а суд, який прийняв таке рішення, м'яко кажучи, взяв гріх на душу, оскільки на той час за «Родовід Банком» стояли власники, які знаходяться у стінах Верховної Ради з донецькою пропискою», - сказав Ю.Кармазін.
Він також підкреслив: «Щодо Донецького господарського облсуду потрібно вживати заходів, адже судді, які приймали таке рішення не на користь держави, повинні понести відповідальність. Таке рішення має бути скасовано Вищим господарським судом України. Очевидно, що в цьому питанні необхідно провести відповідну перевірку. І думаю, що (Віктор) Татьков, який очолює Вищий господарський суд, міг би скасувати таке рішення Донецького господарського облсуду, якщо в установленому порядку буде доведено, що вона незаконно».
Нагадаємо, вчора, 21 квітня, Донецький обласний апеляційний суд, не заслухавши представників Мінфіну та Мін'юсту, які представляли інтереси держави, не задовольнив апеляцію «Укрсиббанку» на рішення Донецького обласного госпсуду від 22 лютого ц.р., яким був розірваний договір про іпотеку між «Родовід Банком» і ТОВ «Сан Ремо», під який у 2008 р. «Родовід» взяв у «Укрсиббанку» кредит на суму 20 млн дол.