ua en ru

Рішення Януковича про відкликання адвокатів було очікувано, - Луценко

Рішення Януковича про відкликання адвокатів було очікувано, - Луценко Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Звинувачення очікувало такого рішення пізніше

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про те, що рішення екс-президента Віктора Януковича про відкликання своїх адвокатів з судового процесу за обвинуваченням у державній зраді було очікуваним. Про це генпрокурор прокурор заявив журналістам в кулуарах комітетів Верховної Ради у четвер, 6 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчинок колишнього президента Віктора Януковича не був для мене несподіванкою. Завжди знав, що він боягуз. Янукович виявився боягузом ще на ранній стадії суду. В країні існує практика надання будь-якій особі державного захисника. Саме за цією процедурою пішов сьогодні суд",- сказав Луценко.

Генпрокурор зазначив, що сторона звинувачення очікувала, що це станеться дещо пізніше.

Нагадаємо, у зверненні в ефірі російських телеканалів Янукович заявив, що відмовляється від участі в судовому процесі, по якому він проходить обвинуваченим у статті про держзраду.

Крім того, він відкликав своїх адвокатів з процесу, заявивши при цьому, що вважає український суд над ним "чистої води профанацією", а в Україні йому "будь-якою ціною будуть прагнути винести обвинувальний вирок".