ua en ru

Янукович відмовився від участі в суді у справі про держзраду

Янукович відмовився від участі в суді у справі про держзраду Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Також Янукович відкликає адвокатів

Екс-президент України Віктор Янукович заявив, що відмовляється від участі в судовому процесі по якому він проходить обвинуваченим по статті про держзраду. Про це він заявив у відеозверненні в ефірі російських телеканалів.

"Я не хочу брати участі у нібито змагальному процесі, результат якого заздалегідь визначений. Я прийняв рішення відкликати з процесу своїх захисників. У їх кваліфікації сумнівів немає, але в країні знищеного правосуддя адвокати безсилі", - цитує ТАСС слова Януковича.

Так, Янукович назвав український суд "чистої води профанацією" і заявив, що в Україні йому "за всяку ціну прагнутимуть винести обвинувальний вирок".

"Я не відчував ілюзій з приводу цілей і завдань, поставлених перед судом нинішньою владою. І знав, що вони за всяку ціну прагнутимуть їх досягти - винести обвинувальний вирок, звинуватити мене у всіх минулих, нинішніх і майбутніх бідах України. Це не суд, а чистої води профанація. Порушені всі можливі принципи і норми права, грубо знехтували Конституцією України, повністю ігноруються процесуальні норми", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що енеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що Україна гарантує екс-президентові України Віктору Януковичу достатню охорону, щоб він особисто був присутній у суді.

"Я наполягаю на тому, що українська держава здатна забезпечити захист Януковичу навіть коли ми підозрюємо його в такому тяжкому злочині... У момент, коли він захоче приїхати в Україну, Україна гарантує йому достатню охорону, щоб він був присутній у суді", - сказав Луценко.