ua en ru

Рішення про конкурс проектів Меморіалу Небесної сотні прийнято, - Ковальчук

Рішення про конкурс проектів Меморіалу Небесної сотні прийнято, - Ковальчук Фото: Віталій Ковальчук

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду

Кабінет міністрів на своєму засіданні ухвалив рішення про проведення відкритого міжнародного конкурсу на створення проекту будівництва Меморіалу Героїв Небесної сотні. Про це журналістам повідомив перший заступник глави АПУ, співголова оргкомітету з питань розвитку меморіалу Віталій Ковальчук.

Зокрема, за його словами, сьогодні було зроблено дуже важливий крок для виконання рішення оргкомітету з питань розвитку Меморіалу Героїв Небесної сотні.

"Будівництво меморіалу анонсував у лютому цього року президент України Петро Порошенко. На квітневому засіданні оргкомітету ми визначили, що проект будівництва повинен бути відібраний на відкритому конкурсі. Сьогодні зроблено дуже важливий крок для виконання цього рішення", – зазначив Ковальчук.

Перший заступник глави АПУ зазначив, що розпорядженням КМУ провести відкритий міжнародний конкурс на створення кращого ескізного проекту будівництва Меморіалу Героїв Небесної сотні доручено Міністерству культури.

"Міністерство культури має забезпечити організацію і проведення конкурсу. До процесу повинна бути залучена організація, що має досвід проведення відповідних конкурсів", – повідомив Ковальчук.

Як відомо, Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності повинен бути розташований за адресою Алея Героїв Небесної Сотні, 3-5. 13 квітня, за підсумками засідання оргкомітету, Віталій Ковальчук повідомив, що цілісний комплекс повинен також включати саму Алею Героїв Небесної Сотні від Хрещатика вгору і місце пам'яті, обладнано суспільством, – там, де зараз є Хрест, каплиця і портрети Героїв. Тоді співголова оргкомітету спрогнозував, що всі необхідні для початку проведення конкурсу документи будуть прийняті Кабміном до кінця травня.