ua en ru

Рішення комісії з міжнародної торгівлі призведе до подорожчання палива, - активісти

Рішення комісії з міжнародної торгівлі призведе до подорожчання палива, - активісти Фото: автоцистерна (facebook.com/Авто-Евро-Сила)

Рішення про введення квот на постачання імпортного палива вже по суті прийнято

Завтрашнє рішення міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі призведе до дефіциту і подорожчання палива. Про це заявили в Громадській організації "АвтоЄвроСила".

Відзначається, що незважаючи на те, що засідання комісії буде тільки завтра, рішення про введення квот на постачання імпортного палива вже по суті прийнято.

"Уряд домовився з Енергетичною митницею про підвищення мита на імпортне паливо. І вже дав вказівку призупинити розмитнення палива, щоб найближчим часом застосувати збільшені мита" - відзначили активісти.

Рішення комісії з міжнародної торгівлі призведе до подорожчання палива, - активісти

Раніше громадська організація "АвтоЄвроСила" заявляла про те, що дії Енергетичної митниці та підготовлюване рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі будуть вигідні лише одному гравцю – бізнес-структурам бізнесмена Ігоря Коломойського – і призведуть до подорожчання бензину і ДП на 30-40%.

Щоб не допустити підвищення цін і монополізації ринку під одного гравця, 18 квітня громадська організація "Авто Євро Сила" має намір провести масову акцію протесту біля будівлі Кабміну і пікетування декількох автозаправних комплексів "Укрнафта". Завдання акції – попередити уряд про неприпустимість дій, які можуть спровокувати різанні підвищення цін на паливо.