ua en ru

Вирішальним для програми співпраці з Україною є припущення, що в наступні місяці конфлікт на Донбасі почне згасати, - МВФ

Вирішальним для програми співпраці Міжнародного валютного фонду (МВФ) з Україною є припущення, що в наступні місяці конфлікт на Донбасі почне згасати.

Вирішальним для програми співпраці Міжнародного валютного фонду (МВФ) з Україною є припущення, що в наступні місяці конфлікт на Донбасі почне згасати. Про це сьогодні в Києві заявив голова місії МВФ в України Ніколай Георгієв, повідомляє прес-служба фонду.

"Вирішальним для програми є припущення, що в наступні місяці конфлікт почне згасати. Хоча існуюча дотепер рішучість влади реалізовувати програму, в тому числі компенсуючі заходи, погоджені в контексті поточного перегляду, є хорошою ознакою спроможності продовжувати коригування програми відповідно до розвитку ситуації, значне продовження кризи серйозно впливатиме на можливості керівництва робити це без істотного збільшення зовнішньої підтримки на адекватних умовах", - заявив Георгієв.

Він додав, що відповідно до розвитку ситуації експерти МВФ продовжать постійні консультації з керівництвом України та їх міжнародними партнерами.

Також, на думку Георгієва, експерти переконані, що програма може забезпечити виконання основних завдань з відновлення внутрішньої і зовнішньої макроекономічної рівноваги в Україні, формування потужного і сталого економічного зростання і посилення економічного урядування і прозорості.

Зокрема, на думку МВФ, в той час, як об'єднаний фіскальний і квазі-фіскальний дефіцит прогнозується на рівні 10,1 та 5,8 відсотків від ВВП в 2014 і 2015 рр. відповідно - порівняно з попередніми цільовими показниками 8,5 та 6,1 відсотків - структурне коригування впродовж 2014-2016 рр. буде на 0,5 відсотка від ВВП більше і рівні базового дефіциту будуть нижчими, ніж спочатку передбачалось програмою до 2016 р. Аналогічно, валові резерви будуть приблизно лише на 3,4 млрд дол. нижчими, ніж передбачалось програмою до кінця 2015 р. В той час, як співвідношення зовнішнього боргу до ВВП сягне на 7 відсоткових пунктів вище, ніж передбачалось програмою на кінець 2015 р., він буде неухильно поступово зменшуватись до кінця програми, що свідчить про відсутність ризику для життєспроможності зовнішнього сектора, додають в МВФ.