ua en ru

"Репортерів без кордонів" обурила спецоперація СБУ щодо розкриття замаху на Бабченка

"Репортерів без кордонів" обурила спецоперація СБУ щодо розкриття замаху на Бабченка Фото: Крістоф Делуа (flickr.com worldhumanitariansummit)

Також організація зраділа звістці про те, що Бабченко живий

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" висловлює незадоволення інсценуванням Службою безпеки України замаху на вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка. Про це у Twitter написав генеральний директор організації Крістоф Делуа.

"RSF висловлює своє глибоке обурення у зв’язку з викриттям маніпуляцій з боку українських спецслужб для своєї інформаційної війни. Державам завжди глибоко небезпечні ігри з фактами, а тим більше на спинах журналістів", - написав Делуа.

Також він додав, що звісно організація зраділа звістці про те, що Бабченко виявився живим.

Нагадаємо, 30 травня 2018 року у ході брифінгу глава Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак заявив, що журналіст Аркадій Бабченко не загинув 29 травня.

"СБУ завчасно отримало інформацію про те, що готується терористичний акт. Ми вийшли на людей, які володіли цією інформацією. Вони допомогли нам попередити це вбивство. Було проведено рішення про проведення оперативної комбінації", - сказав Грицак.