ua en ru

Renault продала пакет акцій шведської Volvo за 3,03 млрд євро

Один з найбільших французьких автоконцернів Renault SA продав свій пакет акцій класу "В" шведського автовиробника компанії Volvo AB за ціною 93 шведських крони за акцію (9,78 євро) групі інституційних інвесторів. Всього було реалізовано понад 302,9 млн акцій, внаслідок чого сума операції досягла 28,2 млрд шведських крон (3,03 млрд євро). Про це повідомляється в поширених сьогодні матеріалах Renault, пише РБК. Також наголошується, що вказана кількість акцій є 14,9% акціонерного капіталу Volvo, або 3,8% голосів.
В той же час Renault зберегла пакет акцій класу "А", що представляє 6,8% капіталу Volvo і 17,5% голосів.
За словами керівництва альянсу Renault-Nissan, успішне розміщення акцій Volvo демонструє упевненість інвесторів в майбутньому розвитку Volvo Group. Також повідомляється, що "виручені від розміщення акцій кошти підуть на зміцнення фінансового стану Volvo при підготовці до запуску нової стратегічної програми наступного року".
Французький концерн Renault є одним з провідних європейських автовиробників. Промислові об'єкти і комерційні установи групи Renault є як мінімум в 118 країнах, а загальне число співробітників перевищує 126 тис. людей. Після придбання у вересні 1999 р. румунської компанії-автовиробника Dacia, а потім у вересні 2000 р. - активів південнокорейського підприємства Samsung Motors, що діють, група Renault оперує трьома марками - Renault, Dacia і Samsung. Чистий прибуток Renault в I півріччі 2010 р. склала 823 млн євро, тоді як роком раніше компанія зазнала чистих збитків у розмірі 2,71 млрд євро.