ua en ru

Renault-Nissan прийме рішення про придбання контрольного пакету "АвтоВАЗ" через кілька місяців, - джерело

Рішення про придбання компанією Renault-Nissan контрольного пакету акцій в провідному російському автоконцерні "АвтоВАЗ" буде прийнято, найімовірніше, через кілька місяців. Про це передає РБК з посиланням на Reuters, яке посилається на інформоване анонімне джерело.

Раніше сьогодні японські ЗМІ передавали, що японський Nissan Motor Co перебуває у фінальній стадії придбання 25% частки в "АвтоВАЗ" за 1 млрд дол. Його партнер по альянсу Renault-Nissan французька компанія Renault вже володіє 25% часткою в російському автовиробника.

Глава альянсу Renault-Nissan Карлос Гон раніше заявляв також, що концерн планує викупити не менше 50% "АвтоВАЗу", причому Nissan Motor Co придбає більшу частину цієї частки.

"АвтоВАЗ" - найбільший в Росії і Східній Європі завод з виробництва легкових автомобілів з більш ніж півстолітньою історією. Містоутворююче підприємство міста Тольятті Самарської області. Це материнська компанія групи "АвтоВАЗ", що об'єднує близько 270 дочірніх підприємств, що працюють у 17 країнах світу.