ua en ru

Ремонтники "Укренерго" на вимогу активістів енергетичної блокади Криму припинили свою роботу

Ремонтники "Укренерго" на вимогу активістів енергетичної блокади Криму припинили свою роботу Фото: ремонтники "Укренерго" на вимогу активістів припинили ремонт ЛЕП

Активісти вимагають звільнити кримських політв'язнів

Ремонтники "Укренерго", які відновлювали пошкоджену внаслідок підриву ВЛ 220 кВ "Каховська-Титан", припинили свою роботу на прохання учасників акції енергетичної блокади Криму. Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної державної адміністрації.

Один з активістів та лідерів акції Лєнуром Іслямов пояснив таку заборону тим, що активісти виставили вимоги до окупаційної влади щодо звільнення політв'язнів, і поки не буде виконано цю умову, електропостачання на територію АР Крим відновлено не буде.

Як повідомив сьогодні, 26 листопада, Іслямов, учасники акції продовжують акцію енергетичної та продовольчої блокади Криму. Учасники акції забезпечені всім необхідним. В достатній кількості в них є продукти, медикаменти, теплий одяг і матеріалами для опалення та обігріву.

Також він додав, що через погіршення погодних умов і низької температури повітря, багато активістів акції зараз мають проблеми зі здоров'ям, кілька людей отримали запалення легенів.

"Звичайно з продовольчим забезпеченням нам допомагають волонтери, громадяни, які проживають на території Херсонщини, представники влади. Тому в цілому все, що потрібно для життя, ми маємо", - підкреслив Іслямов.

Нагадаємо, народний депутат, лідер кримських татар, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв сказав, що електрика в Крим буде подана, якщо Росія виконає хоча б одну з вимог протестувальників.