ua en ru

Ремонт на станції київського метро "Святошин" продовжили до кінця року

Ремонт на станції київського метро "Святошин" продовжили до кінця року Фото: станція метро "Святошин" (tov-tob.livejournal.com)

Ремонт розпочали у лютому і планували закінчити до кінця жовтня, але підряднику знадобилося більше часу

Ремонт станції київського метрополітену "Святошин" триватиме до 31 грудня 2018 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу КМДА.

"Через складність робіт підряднику знадобилося більше часу на їх виконання", - йдеться в повідомленні.

У КМДА також відзначили, що на станції "Святошин" впроваджується пілотний проект з улаштування ліфтів.

Окрім того, у рамках ремонту станції передбачено: заміну архітектурного оздоблення вестибюлів, платформи та підземних переходів; заміну електрообладнання, сантехнічного обладнання, системи часофікації; заміну вікон кас та вхідних/вихідних груп дверей; заміну систем автоматичного проходу пасажирів, кабін контролерів; заміну оздоблення накриття 6 виходів із підземного переходу; заміну гранітного покриття сходових маршів 6 виходів із підземного переходу; улаштування тактильних смуг для людей із вадами зору тощо.

Нагадаємо, капітальний ремонт станції метро "Святошин" розпочали наприкінці лютого 2018 року. Через ремонт вихід до проспекту Перемоги, заводу "АТЕК" та підземний перехід не працюють.

Відзначимо, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує оновити будівельні норми щодо нового будівництва та реконструкції станцій метрополітену. Зокрема, проект нових норм передбачає обов’язкове проектування дверей на входах/виходах із метрополітену не менше 0,9 м для зручності проходу людей з інвалідністю - зараз ширина двері встановлена на рівні 0,8 м; обов’язкове облаштування контрастних або світлових обмежувальних смуг із тактильної плитки на краю платформи; обов’язкове встановлення механічних підйомників чи ліфтів.