ua en ru

Ремонт газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород" обійдеться в 187,1 млн грн

Загальна кошторисна вартість будівництва ділянки газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород" становитиме 187,1 млн грн.

Загальна кошторисна вартість будівництва ділянки газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород" становитиме 187,1 млн грн. Така сума опублікована в Інформаційно-аналітичному бюлетені Кабінету міністрів України.

Вчора Кабмін затвердив робочий проект модернізації та ремонту ділянки магістрального газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород". Розпорядження уряду "Про затвердження робочого проекту "Модернізація і ремонт магістрального газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород" на ділянці км 3616,8-3626,62 було прийнято у четвер, 26 вересня 2013 р.

Проектом передбачено будівництво нового трубопроводу діаметром 1420 мм протяжністю 7,2 км. Фінансування модернізації та ремонту газопроводу буде здійснюватися за рахунок власних коштів Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Проект реконструкції розроблений ТОВ "ІК Машекспорт" і рекомендований до затвердження урядом держпідприємством "Укрдержбудекспертиза" Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Магістральний газопровід "Уренгой - Помари - Ужгород" був побудований для експорту природного газу до Європи з Уренгойського газового родовища в Росії і експлуатується вже 30 років. Випущені в 1982-1983 роках двошовні труби Харцизького трубного заводу сьогодні вже менш стійкі до прояву стрес-корозійних дефектів і потребують заміни. Насамперед, це стосується так званих "гарячих" ділянок трубопроводу, які прилягають до компресорних станцій. У цьому випадку йдеться про модернізацію і ремонт ділянки газопроводу від виходу з компресорної станції "Софіївська" до першого лінійного крану.