ua en ru

На ремонт доріг і мостів у Луганській області виділять 265 млн гривень

На ремонт доріг і мостів у Луганській області виділять 265 млн гривень Фото: ремонт доріг

За ці кошти планують відремонтувати 84,5 км доріг і розробити проекти для відновлення 6 мостів

На ремонт зруйнованих доріг і мостів у Луганській області буде виділено 265 мільйонів гривень із обласного бюджету. Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

"Мова йде про поточний середній ремонт 84,5 кілометрів доріг та розробку проектів відновлення зруйнованих незаконними угрупуваннями 6 автомобільних мостів", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що першочергово буде відновлено мостову споруду через річку Сіверський Донець на автомобільній дорозі Т-1302 КПП "Танюшівка" - Старобільськ - Артемівськ, поблизу с. Новодружеськ: саме цей міст розташовано в одному з найзруйнованіших куточків регіону - між м. Рубіжне та м. Лисичанськ.


"Фінансуватимуться ремонтно-будівельні роботи за рахунок виділених урядом 3,9 млрд гривень кредитних кошів, залучених під державні гарантії у попередні роки. Основною вимогою Кабміну було співфінансування всіх об’єктів разом із місцевою владою", - пояснили у відомстві.

За даними Служби автодоріг Луганської області, за період військового конфлікту в регіоні зруйновано 836 км доріг загального користування (загальна мережа доріг області - 3614 км) та понад 21 об’єкт дорожньої інфраструктури (шляхопроводи, пішохідні та автомобільні мости). Для реанімування дорожньої мережі області, що розташована як на підкотрольній, так і на окупованій території, необхідно понад 4 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні понад 97% доріг потребують поточного середнього та капітального ремонту.