ua en ru

Ректор одеського ВИШу не задекларував внесок у сумі 6 млн гривень, - розслідування

Ректор одеського ВИШу не задекларував внесок у сумі 6 млн гривень, - розслідування Фото: Михайло Звєряков (YouTube NDI FP)

Внесок був зроблений дружиною вченого у статутний фонд власного ТОВ

Ректор Одеського національного економічного університету Михайло Звєряков у декларації за 2016 не вказав внесок в статутний фонд ТОВ "КУА "Гіз Капітал" розміром 6 млн гривень. Про це повідомляють "Наші Гроші" з посиланням на дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців.

Як повідомляється, внесок зробила дружина Зверякова Наталя, яка у 2015 році заснувала вказане ТОВ. Другим співзасновником фірми виступила депутат Одеської міськради від "Опозиційного блоку" Оксана Гончарук.

Спочатку частки власності були розподілені між Зверяковою і Гончарук у співвідношенні 1 до 5, проте за станом на кінець 2016 року у статутному фонді товариства було 6 млн гривень Зверяковой (80%) і 1,5 млн гривень Гончарук (20%).

Як стало відомо з приміток до фінансової звітності компанії за 2015 рік, у перший рік діяльності "Гіз Капітал" не здійснювало управління активами інвестиційних фондів, а надавало консультаційні послуги щодо можливості їх створення.

У червні поточного року змінилися власники компанії. Ними стали якийсь Андрій Чернухін, а питаннями менеджент зайнялася Олена Ярмощук. Як вдалося з'ясувати "Грошам", Андрій Чернухін - військовий пенсіонер, який раніше працював заступником директора ТОВ "Глобал Енерджi" з орбіти російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Нагадаємо, раніше "Наші Гроші" розповіли про те, що депутат Верховної Ради України від Радикальної партії, голова комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Сергій Скуратівський три роки поспіль не декларував будівельний бізнес, записаний на його дружину.