ua en ru

Нардеп від РПЛ приховав фірми, записані на дружину, - розслідування

Нардеп від РПЛ приховав фірми, записані на дружину, - розслідування Фото: Сергій Скуратівський (facebook.com-serhii.skuratovsky)

Депутат три роки поспіль не декларував будівельний бізнес

Депутат Верховної Ради України від Радикальної партії, голова комітету парламенту з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Сергій Скуратовський три роки поспіль не декларував будівельний бізнес, записаний на його дружину. Про це повідомляють "Наші гроші", посилаючись на результати свого розслідування.

Так, за інформацією програми, нардеп, пройшовши до парламенту у 2014 році, переписав свою фірму "Грін Грей" на дружину, і зробив очільником підприємства помічника Олександра Конихова.

Вказується, що Людмила Скуратовська була кінцевим бенефіціаром фірми до 19 травня 2017 року. Однак у декларації парламентаря за минулий рік компанії дружини немає.

При цьому на запитання журналістів програми Скуратовський відповів, що продав компанію ще у 2008-му чи 2009 році. Наголошується, що наступного дня після цієї розмови до реєстру Міністерства юстиції внесли зміни – єдиним власником компанії зі статутним капіталом у 15 млн гривень залишилась громадська організація.

Повідомляється, що фірма "Грін Грей" володіє земельною ділянкою та будівлею на Софіївській Борщагівці у Києві. За тією ж адресою, вулиця Гагаріна, 28, зареєстрована ще низка компаній, так чи інакше пов’язаних із родиною депутата.

Так, землею під житловим комплексом володіє, зокрема, і компанія "Укрполіскорм". У 2014-2016 роках єдиним власником "Укрполіскорму" була Людмила Скуратовська, про що свідчать витяги із реєстру Мін’юсту, хоча у декларації нардепа компанії дружини немає.

Однак у червні 2017 року суд визнав компанію "Укрполіскорм" банкрутом. Ліквідатор оцінив майно фірми у 48 млн гривень.

Вказано, що правокористувачем землі, на якій вже збудовано ЖК "Софія Київська" є компанія з офшорним власником ТОВ "Софія будгруп", що сидить в офісі, який до травня цього року належав компанії Людмили Скуратовської.

altФото: інфографіка

Наголошується, що у відповідь на письмовий запит Сергій Скуратовський повідомив нову версію: до 30 травня минулого року компанією "Грін Грей" володіла фірма "Укрполіскорм", якою володіла його дружина. Однак в декларації депутата ВР за минулий рік обидві фірми не значаться.

Крім того, у родинному офісі Скуратовських, на Гагаріна 28, журналісти зафіксували і документи іншої компанії "Прімател". Ця фірма володіє однойменним яхт-клубом у столичному парку Дружби народів. Ця компанія записана на екс-помічника Скуратовського Богдана Мотрича. Нардеп заявив, що яхт-клуб "Прімател" йому не належить, але парламентар там буває, бо в клубі стоїть його гідроцикл.

Нагадаємо, у грудні 2014 року Сергій Скуратівський очолив комітет парламенту з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.