ua en ru

Ректор податкової академії Мельник виписаний з лікарні

Ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник виписався з лікарні в Бучі (Київська область).

Ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник (на фото) виписався з лікарні в Бучі (Київська область), пише "Дзеркало тижня. Україна".

Передбачається, що в середу, 7 серпня, Мельнику надінуть спецбраслет домашнього арешту, які будуть фіксувати його місцезнаходження щомиті.

У свою чергу підлеглі ректора не вірять у правдивість його хвороби і кажуть, що в кінці липня він був абсолютно здоровий і їздив до Росії на Універсіаду. "В. о. Ректора призначена проректор з наукової частини Людмила Тарангул", - повідомив начальник юрвідділу університету Андрій Новошицький.

Нагадаємо, ректор Національного університету Державної податкової служби, колишній народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітники ГУБОЗ при передачі хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. гривень, які чиновник вимагав від батьків абітурієнтів за "сприяння у вступі".

Крім того, під час обшуку в кабінеті слідчі вилучили ще 30 тисяч доларів.

У той же день Мельника госпіталізували до лікарні швидкої допомоги з діагнозом "блокада серця". Пізніше захист Мельника стверджувала, що у нього гіпертонічний криз.

1 серпня підозрюваний заявив, що вже написав заяву про звільнення з посади ректора. Крім того, він запевнив, що нікуди тікати не збирається, а висунуті проти нього звинувачення назвав "провокацією".

Читайте також: Ректора податкової академії Мельника помістили під домашній арешт до 27 вересня

Зазначимо, що опозиція вважає що справа Мельника не просто справа про хабар. Так, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сьогодні під час брифінгу заявив, що за допомогою затримання Мельника хочуть змістити зі своєї посади прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Петро Мельник був народним депутатом Верховної Ради III та V скликань. На виборах у ВР VII скликання восени 2012 р. балотувався як мажоритарник по округу № 95 (Київська обл.). Втім, здобути перемогу йому не вдалося. При цьому, за підсумками мажоритарної кампанії в Київській обл., Більше половини округів опинилися за Партією регіонів.