ua en ru

Рекордна кількість росіян вважає РФ впливовою державою, - опитування

Рекордна кількість росіян вважає РФ впливовою державою, - опитування Фото: рекордні 86% росіян вважають, що Росія має великий вплив

Рекордні 86% росіян вважають, що Росія має великий вплив на світовій арені

Згідно з даними соціологічного опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), яке проводилося 2-3 березня 2017 року, рекордні 86% росіян вважають, що Росія має великий вплив на світовій арені. Про це повідомляється на сайті ВЦВГД.

Зазначено, що у 2016 році Росію вважали впливовою державою 75% опитаних росіян. За даними ВЦВГД, частина тих, хто скептично ставиться до цього твердження, в 2017 році скоротилася майже вдвічі, з 18% до 10% порівняно з 2016 роком.

ВЦВГД вказує, що у березні 2017 року у росіян знизилося відчуття військової загрози. Так, якщо у лютому про його наявність говорили 68% респондентів, то в березні - 42% респондентів.

За даними ВЦВГД, потенційним джерелом загрози 43% опитаних росія вважають США, 21% - Україну, а 54% вважають, що загрози воєнного нападу на Росію не існує.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупацією Криму пишаються 43% росіян, що дозволяє цій події зайняти друге місце в рейтингу історичних подій, які викликають у росіян найбільшу гордість.