ua en ru

Рекордне число росіян побажали емігрувати в США

Рекордне число росіян побажали емігрувати в США Фото; Рекордне число росіян побажали емігрувати в США

Американське посольство взяло в 2015 р. більш 265 тис. заявок з РФ на отримання грін-карт

Число росіян, охочих емігрувати в Сполучені Штати Америки (США), досягло в 2015 році історичного рекорду. Про це пише Bloomberg з посиланням на дані Держдепартаменту.

Американське зовнішньополітичне відомство прийняло в поточному році 265 086 заявок з Росії на отримання грін-карт, що дають право на постійне проживання в США, при тому що на Росію виділена квота в 4 тис. таких документів.

Згідно зі статистикою Держдепартаменту, відзначає Bloomberg, в минулому році 245 638 росіян отримали робітничі та студентські візи, що дають право на тимчасове перебування на території США, що в два рази більше, ніж десять років тому. Крім того, в минулому році дозвіл на постійне проживання в США за сімейним та інших причин було видано 3622 громадянам Росії, у тому числі 56 осіб отримали візи в обмін на інвестиції розміром від 500 тис. дол.

За даними Bloomberg, в минулому році вид на проживання в країнах Євросоюзу і Швейцарії було надано приблизно 75,3 тис. росіян, що на 25% більше порівняно з 2010 роком. Найчастіше громадяни Росії вибирали для проживання Великобританію, Німеччину та Іспанію, зазначає агентство.

Крім того, на 30%, за даними Bloomberg, зросла за останні п'ять років кількість звернень за отриманням громадянства Ізраїлю.

Нагадаємо, згідно з даними соцопитування, проведеного "Левада-Центром", більшість громадян Росії (71%) вважає негативною роль США у світі.