ua en ru

Давати рекомендації щодо боротьби зі штамом "Омікрон" поки зарано, - ВООЗ

Давати рекомендації щодо боротьби зі штамом "Омікрон" поки зарано, - ВООЗ Фото: директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге (Віталій Носач, РБК-Україна)

Директор європейського бюро ВООЗ доктор Ханс Клюге заявив, що поки зарано давати жодні рекомендації щодо стримування поширення "Омікрону". Оскільки для цього необхідно більше часу, щоб вивчити новий штам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву під час брифінгу.

"Нам потрібно трохи більше часу. Занадто рано давати якісь певні рекомендації у зв'язку з поширенням штаму "Омікрон", - сказав Клюге.

За його словами, ВООЗ зараз має тільки лише попередню і мінливу інформацію щодо ефективності наявних заходів проти штаму "Омікрону", що стосується і вакцинації, методів лікування та діагностики.

Він зазначив, що у Європі як і раніше домінуючим виступає штам коронавірусу "Дельта" і способи боротьби з ним лишаються незмінними.

"Те, що ми робимо в рамках боротьби з варіантом "Дельта", піде нам на користь у разі, якщо "Омікрон" стане більш домінуючим", - підкреслив Клюге.

Він додав, що серед основних методів стримування поширення коронавірусу залишаються щеплення, бустерна вакцинація та масковий режим.