ua en ru

Реінтеграція жителів окупованих територій розтягнеться на десятки років, - Джапарова

Реінтеграція жителів окупованих територій розтягнеться на десятки років, - Джапарова Фото: Еміне Джапарова, перший заступник міністра інформаційної політики України (mip.gov.ua)

Повернення окупованих українських територій абсолютно складний процес

Україні зараз необхідно формувати платформу для реінтеграції тих людей, які живуть на окупованій території. Про це сьогодні під час круглого столу заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за її словами, і в Криму, і на Донбасі живуть громадяни України, і реінтеграція цих людей займе десятки років.

"І в Криму, і на Донбасі живуть громадяни України. Ми не феодали, які говорять тільки про окупованих територіях - однозначно, гуманістичне і гуманітарне повернення людей є ключовим. Це абсолютно складний процес, тому що - пам'ятаєте, коли Східна і Західна Німеччини об'єднувалися, скільки років тривала реінтеграція? Десятки років. Така ж історія буде і у нас", - сказала вона.

Джапарова зазначила, що Україні зараз необхідно формувати платформу для реінтеграції тих людей, які живуть на окупованій території.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Німеччина і Франція запропонували пакет з десяти гуманітарних та економічних заходів для Донбасу.