ua en ru

Для реінтеграції Донбасу необхідно виконання мінських угод, - глава МЗС Литви

Для реінтеграції Донбасу необхідно виконання мінських угод, - глава МЗС Литви Фото: глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс (flickr.com/nato)

Лінас Лінкявічюс вважає, що законопроект про реінтеграції не змінить докорінно ситуацію

Для реінтеграції Донбасу спершу необхідно досягти прогресу в плані безпеки і виконання мінських угод. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, передає канал "112 Україна".

"Я розумію, поки ми дотримуємося тих самих поглядів і позицій, які були раніше, ми вимагаємо виконання угод. Я не знаю подробиць цього нового законопроекту, але я думаю, що він не змінить докорінно ситуацію, яка сьогодні склалася. Ми сподіваємося, що все-таки, виходячи з цього, ми будемо продовжувати тим же курсом, тим більше що у нас немає альтернативи", - сказав Лінкявічюс.

Нагадаємо, сьогодні перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що президент України Петро Порошенко незабаром внесе на розгляд Верховної Ради законопроект про реінтеграції Донбасу. Вона додала, що питання реінтеграції потрібно реалізовувати через виконання мінських угод.