ua en ru

Регулятор фондового ринку виніс 8 постанов про санкції за минулий тиждень

Регулятор фондового ринку виніс 8 постанов про санкції за минулий тиждень Фото: НКЦПФР розкриває дані про правозастосування на ринку цінних паперів

З початку року НКЦПФР наклала 328 санкції на суму 2,82 млн гривень

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) винесла 8 постанов про накладення санкцій за правопорушення на ринку цінних паперів у період з 23 по 27 листопада. Інформація про це розміщена на офіційному сайті комісії.

У повідомленні говориться, що серед постанов 5 винесені за не надання інформації до комісії, 2 за невиконання приписів про усунення порушень законодавства про цінні папери. Ще 1 постанова винесена за порушення вимог законодавства і нормативно-правових актів, що регулюють діяльність у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Комісія також повідомляє, що з початку року станом на 27 листопада 2015 року, за даними Центрального апарату регулятора фондового ринку, розглянуто 522 справи про правопорушення на ринку цінних паперів, накладено 328 санкції на суму 2,82 млн гривень за правопорушення на ринку цінних паперів, зупинено дію однієї ліцензії, анульовано ще 28 ліцензій, сплачено 157 штрафів на суму 1,15 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що регулятор фондового ринку підвищив вимоги до репутації профучасників.