ua en ru

Регулятор фондового ринку пропонує змінити порядок розкриття інформації емітентами

Регулятор фондового ринку пропонує змінити порядок розкриття інформації емітентами Фото: НКЦПФР деталізує вимоги до емітентів

НКЦПФР деталізує вимоги до проміжної фінзвітності

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) пропонує змінити порядок розкриття інформації емітентами цінних паперів. Зокрема, на черговому засіданні Накцомиссии 17 грудня, був схвалений проект відповідних змін, повідомляє прес-служба НКЦПФР.

У повідомленні говориться, що в схваленому проекті деталізовані вимоги до проміжної (квартальної) фінансової звітності емітентів, стандартизовані типи повідомлень, що подаються емітентів. Також розширюється перелік особливої інформації та розкриття підлягатимуть рішення про попереднє надання згоди на вчинення значних правочинів, про надання згоди на великі угоди або прийняття рішення про надання згоди на вчинення правочинів, а також учинення, в яких зацікавлені емітенти. Розкривати також пропонується інформацію про виробництві у справі про відшкодування емітенту збитків, завданих посадовою особою такого емітента.

Проект також передбачає вимогу до емітентів першого рівня лістингу додатково розміщувати фінансові звіти англійською мовою на своєму сайті.

Пропозиції та зауваження до проекту змін учасники ринку зможу надавати протягом 30 днів після оприлюднення документа на сайті комісії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НКЦПФР зупинила рішення про анулювання ліцензії "Української біржі".