ua en ru

Регулятор фондового ринку анулював ліцензію УМВБ

Регулятор фондового ринку анулював ліцензію УМВБ Фото: УМВБ зараз без ліцензії

НКЦБФР прийняла рішення про санкції відразу по двох справах проти Української міжбанківської валютної біржі

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) анулювала ліцензію "Української міжбанківської валютної біржі" (УМВБ). Повідомлення про це комісія опублікувала на своєму сайті.

НКЦПФР застосувала до біржі санкції відразу по двох справах. Одне з них - за порушення нормативних актів Нацкомісії з подачі адміністративних даних організаторам торгівлі. А саме, за повторне неподання звітності організаторам торгівлі на біржу накладені санкції у розмірі 17 тис грн.

Інше - справа про невиконання розпорядження щодо використання ліцензійних умов. В даному випадку мова йде не про приведення документів біржі, як організатора торгівлі, у відповідність з нормативними актами регулятора.

В результаті, НКЦПФР прийняла рішення анулювати ліцензію на УМВБ організації торгівлі на фондовому ринку. Рішення було прийнято відповідно до вимог закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", йдеться в повідомленні регулятора.

УМВБ була організована в 1992 р. як госпрозрахунковий підрозділ НБУ з метою упорядкування операцій купівлі-продажу іноземної валюти. В 1993 р. після прийняття постанови НБУ "Про українській міжбанківській валютній біржі", вона була реорганізована в УМВБ.

Раніше повідомлялося, що Нацкомісія посилила вимоги до бенефіціарів профучасників ринку.