ua en ru

Регулювання цін на ринку нафтопродуктів призведе до відсутності бензину, - експерт

Регулювання цін на ринку нафтопродуктів призведе до відсутності бензину. Про це в ході прес-конференції заявив президент асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леонід Косянчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми знаємо, що будь-яке регулювання економіки в ручному режимі призводить до дефіциту, а дефіцит породжує неконтрольоване ціноутворення. Тобто може виникнути ситуація, що ціна на паливо є, а палива немає за цінами, за якими його пропонують продавати", - сказав Косянчук.

За його словами, створення інспекції з регулювання цін не дуже в'яжеться з дерегуляцією, що впроваджуэться Президентом. У той же час економіст, екс-глава Держфінпослуг Віктор Суслов вважає, що згідно з проектом закону № 9361 про ціни і ціноутворення з відтворення інспекції за цінами не визначає, на що саме можна встановлювати регульовані ціни: "Уряд за цим законом може встановлювати ціни на все, що захоче, тобто природно зросте ризик для ведення підприємницької діяльності в Україні, знизяться стимули для іноземних інвестицій, зростають корупційні ризики".

Нагадаємо, що законопроект № 9361 про ціни і ціноутворення, ініційований Кабінетом міністрів, зареєстровано у Верховній Раді України (ВР) 31 жовтня 2011 р.