ua en ru

Регламентний комітет ВР не має права розглядати питання зняття недоторканності під час оскарження цього питання в суді, -Г.Москаль.

Регламентний комітет Верховної Ради (ВР) України не має права розглядати питання зняття депутатської недоторканності під час оскарження цього питання в суді. Про це в ході засідання опозиційного уряду заявив міністр внутрішніх справ опозиційного уряду, нардеп від НУ-НС Геннадій Москаль, передає кореспондент РБК-Україна.
"Регламентний комітет збирається завтра розглядати це питання. Це неможливо, оскільки це питання оскаржується в суді. Суд має зупинити слідчі дії і ніхто більше не має права робити висновки", - заявив Г.Москаль.
Він наголосив, що Генеральною прокуратурою України (ГПУ) не порушено жодної кримінальної справи за фактом побиття народних депутатів України від фракцій НУ-НС і БЮТ 27 квітня ц.р. в сесійній залі ВР під час ратифікації пролонгації перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.
"По Олесю Донію навіть нічого не зареєстровано. Чому не порушено? Бо це стаття, яка називається "погроза або насильство над державним діячем", до яких відносяться народні депутати України, і там передбачено до 7 років позбавлення волі, і всі підозрювані є членами Партії регіонів (ПР)", - заявив Г.Москаль.
На його думку, близько 18 нардепів України від ПР необхідно притягнути до кримінальної відповідальності за фактом побиття своїх колег.
Г.Москаль також нагадав, що нардепи від НУ-НС Андрій Парубій і Юрій Гримчак подали в Печерський райсуд про оскарження постанови ГПУ з приводу зняття з них депутатської недоторканності.
В свою чергу, віце-прем'єр-міністр опозиційного уряду, нардеп від НУ-НС Юрій Кармазін висловив думку, що ГПУ повинна забрати з парламенту відповідні подання на А.Парубія і Ю.Гримчака у зв'язку з порушеннями, які виникли під час їх оформлення. За його словами, під час оформлення подань були порушені основні норми Конституції про рівність громадян перед законом.