ua en ru

Комітет визнав недостатньо обґрунтованим подання на зняття недоторканності з Полякова

Комітет визнав недостатньо обґрунтованим подання на зняття недоторканності з Полякова Фото: Максим Поляков (nfront.org.ua)

Полякова підозрюють у хабарництві на суму 7,5 тис. доларів

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради визнав недостатньо обгрунтованими подання генерального прокурора Юрія Луценка на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата Максима Полякова ("Народний фронт"). Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

При цьому комітет порахував достатньо обґрунтованим подання генпрокурора на затримання Полякова.

"Комітет вважає, що подання на зняття недоторканності є законним і мотивованим, але не досить обґрунтованим", - сказав, зокрема, в. о. голови регламентного комітету Павло Пинзеник.

Також було вирішено висновок комітету разом з поясненнями самого Полякова направити голові Верховної Ради Андрію Парубію.

Нагадаємо, раніше директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що депутати Борислав Розенблат ("Блок Петра Порошенко") і Максим Поляков отримали хабарі за реєстрацію законопроекту про видобуток бурштину.

"Депутати запропонували свої послуги в схемі з незаконного видобутку бурштину, тільки за реєстрацію цього законопроекту було отримано 15 тисяч доларів, але підтримки в парламенті не було, тому організовувалася схема видобутку бурштину під виглядом рекультивації земель", - розповів Ситник.

Тоді ж він повідомив, що НАБУ і Спеціальна антикорупційна прокуратура підготували подання на зняття недоторканності з Розенблата та Полякова. Зазначимо, подання на Розенблата також внесене в Раду і буде розглядатися регламентним комітетом у п'ятницю, 7 липня.

У свою чергу Юрій Луценко уточнив, що слідство вбачає у діях Максима Полякова ознаки хабарництва на 7,5 тис. доларів.

Також стало відомо, що в кінці червня Солом'янський райсуд Києва заарештував помічницю Полякова Тетяну Любонько на два місяці з можливістю внесення 160 тис. гривень застави. Її заарештували за підозрою в отриманні хабара в інтересах Полякова в рамках "бурштинової" справи.