ua en ru

Регламентний комітет пропонує Раді створити ТСК для розслідування голосування за закони від 16 січня

Регламентний комітет пропонує Раді створити ТСК для розслідування голосування за закони від 16 січня Джерело фото:EPA
Комітет Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи запропонував парламенту створити тимчасової слідчої комісії (ТСК) для з'ясування фактів голосування за закони 16 січня 2014 р.

Комітет Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи запропонував парламенту створити тимчасової слідчої комісії (ТСК) для з'ясування фактів голосування за закони 16 січня 2014 р. Про це з трибуни Верховної Ради заявив перший заступник голови парламентського комітету з питань регламенту та організації роботи Павло Пинзеник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Комітет з питань регламенту на засіданні 10 грудня розглянув проект постанови авторства Олега Ляшко.... На засіданні комітету були присутні нардепи Бондар Віктор, Атрошенко Владислав, Лабазюк Сергій, Развадовський Віктор, Шкіря Ігор. У своїй виступах вони пояснили, що вони не голосували за закони від 16 січня", - заявив Пинзеник.

За його словами, деякі з зазначених депутатів подали до комітету ради письмові пояснення та відповідні документи, що вони не голосували за закони від 16 січня.

"У зв'язку з тим, що запрошені особи наголошували на тому, що вони не брали участі у голосуванні за закони ві1 16 січня нардепі депутати - члени комітету висловили пропозицію до Верховної Ради про доцільність створення висловили ТСК для з'ясування фактів голосування за закони 16 січня", - заявив Пинзеник.

Нагадаємо, раніше сьогодні Рада позбавила 15 нардепів права головування в парламентських комітетах.