ua en ru

Реєстрація громадян у Дніпропетровському центрі соцдопомоги проходить у відповідності з законодавством

Реєстрація громадян у Дніпропетровському центрі соціальної допомоги проходить відповідно до законодавства України і без порушень. Про це йшлося на зустрічі директора Дніпропетровського центру соціальної допомоги Вадима Комарова і представників громадянської мережі "Опора", стало відомо журналістам на місці подій.

У складі центру функціонують 4 відділення: відділення реєстрації бездомних громадян, притулок для бездомних громадян (на 20 койко-місць, де живуть громадяни, які не мають власного житла), відділення професійної та соціальної реабілітації інвалідів та їдальня. У першому відділенні відбувається реєстрація громадян, що проживають в Дніпропетровську, але які не мають місцевої прописки.

Зараз у Дніпропетровському міському Центрі соціальної допомоги зареєстровано 700 осіб і з кожним місяцем ця кількість збільшується. Наприклад, у травні 2012 року кількість зареєстрованих осіб становила 594 людини. В період з травня по жовтень поточного року було зареєстровано ще 376 громадян (травень - 90, червень - 58, липень - 74, серпень - 60, вересень - 55, жовтень - 39) і виписані 270 чоловік.

"Якщо в Центрі зареєстровано 700 людей - це не означає, що всі вони тут живуть. Згідно із законодавством, громадянин може жити в квартирі, при цьому бути зареєстрованим в центрі. Це дозволяє йому отримувати соціальну допомогу і користуватися всіма пільгами, які передбачені законодавством України, у тому числі - реалізувати своє виборче право", - сказав директор Дніпропетровського центру соціальної допомоги Вадим Комарів.

Таким чином, до державного реєстру виборців за адресою вул. Свердлова, 56 (адреса Дніпропетровського центру соціальної допомоги) внесено 700 чоловік, які були внесені до попереднього списку виборців дільниці №121326.

У лютому поточного року в Центральну виборчу комісію було направлено Подання щодо формування реєстру виборчих дільниць на постійній основі, в якому Дніпропетровський центр соціальної допомоги був віднесений до дільниці №121321 з загальною кількістю виборців у 2 401 особа.

Враховуючи тенденцію центру по постійному збільшенню реєстрації бездомних осіб за адресою: вул.Свердлова, 56 у вересні 2012 року було надано Подання до ЦВК про внесення змін в перелік звичайних та спеціальних виборчих дільниць, утворених на постійній основі, в якому Дніпропетровський центр соціальної допомоги було перенесено на дільницю № 121326. Зараз кількість виборців на дільниці № 121321 становить 1 807 осіб, а на дільниці № 121326 - 1 871 осіб.

Читайте також: В одній з київських квартир прописалося 37 людей