ua en ru

Введення кримінальної відповідальності за наклеп - загальноприйнята європейська практика, - нардеп ПР

Кримінальна відповідальність за наклеп діє в багатьох європейських країнах, тому введення відповідних норм в Україні - це ще один крок до європеїзації законодавства держави.

Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Ярослав Сухий, коментуючи введення Верховною Радою кримінальної відповідальності за наклеп.

"Введення кримінальної відповідальності за наклеп є необхідним, оскільки наявні цивільно-правові засоби захисту від наклепу мають низьку ефективність і не сприяють утриманню від вчинення таких порушень, про що свідчить поширеність цього негативного явища", - зазначив нардеп.

Я. Сухий звернув увагу, що запропоновані зміни до чинного законодавства відповідають міжнародній практиці.

"Кримінальна відповідальність за наклеп передбачена законодавством багатьох європейських країн, зокрема: Бельгії, Австрії, Великобританії, Данії, Іспанії, Литви, Латвії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швеції. Також відповідальність за наклеп діє в 19 штатах США . Отже, ввівши кримінальну відповідальність за наклеп, Україна зробила ще один серйозний крок на шляху до європеїзації свого законодавства" , - підсумував народний депутат.