ua en ru

У регіонах з 15 вересня розпочнуться перевірки готовності до зими, - Мінрегіон

У регіонах з 15 вересня розпочнуться перевірки готовності до зими, - Мінрегіон Фото (RFE/RL): Едуард Кругляк

Кругляк запевнив у забезпеченні 100% техготовності до опалювального сезону до 1 жовтня

В Україні із 15 вересня розпочнуться перевірки готовності регіонів до зими. Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк під час селекторної наради за участю центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської держадміністрацій, повідомили сьогодні у прес-службі Мінрегіону.

Як зазначив Кругляк, представлені ОДА та КМДА показники дозволяють забезпечити стовідсоткову технічну готовність до опалювального сезону до 1 жовтня. При цьому для забезпечення належного контролю з 15 вересня фахівці Мінрегіону розпочнуть перевірки стану виконаних робіт на місцях.

"Підготовка йде за чотирма основними напрямками: житловий фонд та об'єкти соціальної сфери, теплове, водопровідно-каналізаційне та дорожньо-мостове господарства. В цілому по Україні заплановано комплексно підготувати до осінньо-зимового періоду 160 тис. будинків. Станом на 1 вересня підготовлено до зими майже 137 тис. будинків", - уточнив Кругляк.

Також, за його даними, із майже 38 тис. об'єктів соціальної сфери - шкіл, дитячих садків, закладів охорони здоров'я - підготовлено 36,5 тис. Що стосується теплового господарства, то стан технічної підготовки перевищує 83%. На цьому ж рівні і готовність об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства.

"Регіонами виконано капітальний ремонт 3,1 млн кв. м дорожнього покриття вулиць і доріг, підготовлено до роботи в зимовий період 4,7 тис. одиниць спецтехніки та залучено додатково 3 тис. одиниць, підготовлено 136 тис. одиниць спецінструментів, заготовлено 687 тис. тонн посипкового матеріалу та реагентів", - додав заступник глави Мінрегіону.

Крім того, до початку опалювального сезону головним механізмом забезпечення соцзахисту найбільш вразливих верств населення є програма житлових субсидій, зазначила начальник управління економіки систем життєзабезпечення Мінтегіона Наталія Хоцянівська. За її словами, щоб програма субсидій ефективно спрацювала, потрібно провести широку інформаційну роботу серед людей, у зв'язку із чим вирішено розмістити коротку інформацію про програму житлових субсидій на зворотному боці платіжних квитанцій для киян за серпень.

Нагадаємо, станом на кінець серпня до опалювального сезону 2015-2016 рр. було готово понад 73% житлових будинків.

Як повідомлялося, Мінрегіон допускає зниження температурного мінімуму для житлових приміщень із 18 до 16 градусів.