ua en ru

Реформування "Укрзалізниці" займе роки, - Балчун

Реформування "Укрзалізниці" займе роки, - Балчун Фото: Войцех Балчун розповів про реформування "Укрзалізниці"

Балчун додав, що для справжніх системних реформ потрібен час

Реформування ПАТ "Укрзалізниця" займе роки. Про це заявив голова правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун, повідомляє прес-служба національного перевізника.

"Реформування залізниці, особливо такої великої, як "Укрзалізниця", вимагає часу. Якщо до цього додаємо ще немислимий в західному світі масштаб патологій, то мусимо говорити про роки, і то, це за умови безумовної політичної підтримки", - заявив він.

Крім того, Балчун додав, що "Укрзалізниця" має величезний потенціал. Але в той же час вона є "звичайною політичною здобиччю і джерелом величезної кількості схем".

"Упродовж багатьох тижнів я чую про підготовку проти мене кампанії в медіа. Цього й потрібно було сподіватися, бо ми починаємо потроху реально контролювати "Укрзалізницю", і все частіше нам вдається вирішувати справи згідно з інтересами національної залізниці...Аргумент, що у нас є 7 млрд гривень на рахунках, і ми нічого з цим не робимо, є одним з найбільш хибних, які я чув у житті. А наша заборгованість? А технічний дефолт? А процедури закупівель, фінансові результати, стабільність фірми по відношенню до фінансових установ, наш cash flow та інше? Потрібно знати основні принципи економіки", - додав він.

Крім того, Балчун додав, що для справжніх системних реформ потрібен час.

"Якщо Україна хоче думати про справжні, системні реформи, потрібно запастись терпінням. Якщо ж їй потрібні тільки красиві лозунги і PR, із збереженням існуючих схем і патологій, то потрібно взяти свого, добре закоріненого в місцевій реальності, українського менеджера", - додав він.

Нагадаємо, раніше Балчун заявляв про технічний дефолт в "Укрзалізниці".