ua en ru

Реформування Держприкордонслужби призвело до зменшення потоку контрабанди, - Цигикал

Реформування Держприкордонслужби призвело до зменшення потоку контрабанди, - Цигикал Фото: український прикордонник (dpsu.gov.ua)

У ДПСУ провели реформу оперативно-розшукових підрозділів

Завдяки реформуванню оперативно-розшукових підрозділів Державної прикордонної служби України зменшився потік контрабанди. Про це заявив голова ДПСУ Петро Цигикал в ефірі "5 каналу".

"З 2014 по 2017 рік все-таки ми збили контрабандний потік. По чому це можна сказати? Не по тому, скільки ми затримуємо, а з того, скільки затримують наші партнери в Європейському союзі. Ці цифри вже навіть не в десятки разів, а більше разів нижче, тому що ми провели реформу оперативно-розшукових підрозділів", - розповів Цікало.

При цьому він зазначив, що Держприкордонслужба України вивела оперативно-розшукові підрозділи з підпорядкування начальників прикордонних загонів.

Як повідомлялося раніше, днями СБУ ліквідувала канал контрабанди екстазі з Європи в Одеській області. Двоє місцевих жителів отримували психотроп МДМА поштою і збували його у розважальних закладах Одеської області.

За фактом скоєння злочину було відкрито кримінальне провадження за ч. ст 2. 305 Кримінального кодексу України. Крім цього, затриманим повідомили про підозру.

Нагадаємо, в ДФС розповіли про ситуацію з контрабандою палива.