ua en ru

У ДФС розповіли про ситуацію з контрабандою пального

У ДФС розповіли про ситуацію з контрабандою пального Фото: Ігор Піковський (УНІАН)

Піковський повідомив, що в Україні немає системної контрабанди палива

В Україні вже кілька років немає масштабної контрабанди палива. Про це розповів начальник Центральної енергетичної митниці (ЦЕМ) Ігор Піковський в інтерв'ю виданню Oil News.

"Масштабної контрабанди палива немає вже кілька років. Є окремі канали, якими надходить по 2-3 тис. т в місяць. Це, як правило, ресурс не для перепродажу, а для кінцевого споживання, і потреба в ньому виникає переважно в якісь пікові періоди - посівна, збиральна", - пояснив він.

Крім того, Піковський повідомив, що в Україні немає системної контрабанди палива і "вибудувана система практично виключає її появу".

"Є невеликі рибальські човни, які "челночать" по 5-7 т і возять паливо з моря та Дунаю. Але це компетенція і відповідальність прикордонників та інших силовиків. Системної контрабанди, коли оформляється один об'єм, а реально приходить в півтора рази більший, зараз немає, і вибудувана система практично виключає її появу", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародний енерготрейдер з реєстрацією в Швейцарії AOT Energy відкрив в Україні своє представництво.