ua en ru

Реформа кримінального законодавства повинна продовжитися зміною низки законів, - Янукович

Робота над реформуванням кримінального судочинства не повинна завершитися розробкою нового Кримінально-процесуального кодексу. Таку думка в ході сьогоднішнього засідання робочої групи з питань реформування кримінального судочинства висловив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Реформування вітчизняного кримінального судочинства розробкою проекту кодексу не завершиться. Хочу підкреслити, що разом з ухваленням нових правових норм необхідно підвищувати рівень праворозуміння і освіченості осіб, які застосовуватимуть їх на практиці. Саме від цього залежить ефективний захист прав і свобод людини у сфері кримінального судочинства", - зазначив Президент.

За його словами, наступним важливим етапом в цьому напрямку повинна стати підготовка проекту закону України "Про кримінальні проступки" і проектів інших законів, які дозволять забезпечити реальне виконання кодексу. Необхідна нова редакція Кодексу України "Про адміністративні правопорушення", законів України "Про адвокатуру", "Про судову експертизу".

Також Янукович підкреслив неприпустимість свавілля в правосудді. "Свавілля людей, наділених владою при розслідуванні злочинів, внаслідок чого страждає невинний, має неминуче каратися. Обов'язок влади - забезпечувати справедливість у всіх сферах суспільного життя. Насильство і свавілля з боку держави недопустимі", - заявив Президент.