ua en ru

Реформа системи гарантування вкладів може зміцнити довіру населення до банківської системи після випробування на практиці, - експерт

Реформа системи гарантування вкладів може зміцнити довіру населення до фінансової системи після того, як пройде тестування на практиці. Таку думку висловив голова правління "Надра Банку" Дмитро Зінков, повідомляє видання "Дзеркало тижня. Україна".

"Має пройти час, повинні бути банки, з якими попрацює фонд (Фонд гарантування вкладів фізосіб). Якщо вкладники побачать, що гроші виплачуються не тільки в 100% випадках, але ще й швидко, це зміцнить їхню довіру і до фінансової системи, і до банківської зокрема ", - вважає експерт.

Нагадаємо, 22 вересня в Україні набув чинності закон "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", згідно з яким Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) отримав повноваження тимчасового адміністрування, виведення неплатоспроможних банків з ринку і, при необхідності, їх ліквідації (раніше цим займався НБУ ). Крім того, Верховна Рада України 2 жовтня 2012 р. прийняла у другому читанні як закон законопроект, яким передбачається встановити мінімальну суму граничного розміру гарантованої суми відшкодування вкладникам по їх вкладам у розмірі не менше 200 тис. грн.

Читайте також: ВР встановила граничну мінімальну суму відшкодування вкладів у розмірі 200 тис. грн