ua en ru

Біометричний контроль здійснюють у 157 пунктах пропуску

Біометричний контроль здійснюють у 157 пунктах пропуску Фото: голова Нацполиції Вадим Троян

Всього 125 пунктів пропуску підключені до баз даних Інтерполу

На сьогоднішній день в Україні працює 227 пунктів пропуску та пунктів контролю на кордоні. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян у своєму Facebook.

"З них по категорії перевезень: міжнародних - 164, міждержавних - 28 і місцевих - 35. Біометричний контроль на I лінії здійснюється 157 міждержавних і міжнародних пунктах пропуску, на II лінії - обладнання для контролю з використанням відбитків пальців встановлено в 97 пунктах пропуску", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив Троян, 125 пунктів пропуску підключені до баз даних Інтерполу. З початку підключення системи в серпні 2015 року Україна відреагувала на 9900 повідомлень Інтерполу, з яких реалізувала 2445 інформаційних повідомлень стосовно осіб і транспортних засобів.

За час реформи, Державна прикордонна служба розробила спільно з країнами ЄС та Молдовою дорожню карту спільної оперативної охорони кордону і ввела спільне патрулювання кордону. Загальний контроль здійснюється у ряді пунктів пропуску на польському і молдавському напрямках. Завершується нормативне врегулювання цього питання зі Словаччиною і обговорюється впровадження з Угорщиною та Румунією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян буде координувати роботу Національної поліції України, Державної прикордонної служби, а також взаємодія з Міжнародною організацією кримінальної поліції (Інтерпол) та Європейським поліцейським офісом (Європол).