ua en ru

Реформа МВС від Авакова - передвиборчий хід, - експерт

Представлена днями міністром МВС Арсеном Аваковим реформа правоохоронних органів є очевидним передвиборчим піаром. Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко.

"Час виходу цієї презентації показово збігається з появою прізвища Авакова у виборчому списку однієї з партій", - зазначив експерт.

"Найбільш яскрава і зрозуміла пересічному громадянину теза цього проекту - зміна назви українських правоохоронців. Замість міліції тепер це буде називатися поліція", - розповів Фесенко

Експерт нагадав про досвід реформи силовиків в Росії. "Там ця реформа виявилася цілком бутафорською. Міліцію теж перейменували в поліцію. А відеорепортажі про "роботу" російської поліції на опозиційних акціях і багато інших повідомлень з Росії свідчать - суть роботи силовиків не змінилася", - підкреслив політолог.

На думку експерта, враховуючи ситуацію, яка склалася в Україні, зараз головним завданням для МВС і її керівника є забезпечення громадського порядку і безпеки (зокрема в зоні АТО) та сприяння проведенню демократичних виборів. Також треба активізувати боротьбу з корупцією в органах МВС, чуток про яку багато циркулюють у суспільстві.

Запропоновані зміни вимагають ґрунтовної громадської та професійної дискусії, враховуючи аналіз серйозних внутрішніх проблем у відомстві Авакова. І дуже важливо, щоб реформа МВС не звелася лише до зміни вивісок.